maanantai 11. huhtikuuta 2016

Virallinen terveystarkki / official healty check

Moikka kaverit!

Meikä kävi virallisessa terveystarkistuksessa tarkittaan polvet, sydän ja purenta. Italianvinttikoirilla tehdään yleisesti virallisia polvi-ja silmätarkastuksia koska sillä pyritään edistämään rodun terveyttä paremmaksi, saadaan tärkeää tietoa jalostukseen ja vältetään käyttämästä sairaita. Lisäksi on suositeltavaa teettää sydänkuuntelu mutta ei ole pakollista. Hammaspuutoksia esiintyy myös rodussa jonkin verran niin purentatodistus on hyvä olla josta ilmenee onko purenta täysi ja hyvä vai löytyykö hammaspuutoksia. Vaativampaa sydäntutkimusta voi tehdä jolloin mennään sydänultraan. Jotkut ovat ottaneet myös kuvia esimerkiksi selästä ja kyynärpäästä. 


Multa tarkitettiin ensin sydän. Se kuunneltiin ja todettiin normaaliksi ja hyväksi. Ei sivuääniä. Seuraavaksi katsottiin polvet ja mun sisko Ariel pussaili siinä samalla ortopediä. Mami oli nostanut Arielia lattialle jolloin sisko hyppäsi takaisin pöydälle ja ortopedi sanoi, että hän saa olla siinä. Polvet sai puhtaan lausunnon eli 0/0. Purentaa katsottiin viimeisenä ja todettiin myös normaaliksi, täydeksi purennaksi. Siskon purentaa katsottiin myös ja sai saman tuloksen. Viikko sitten sisko kävi sydän- ja polvitarkissa saaden samat tulokset. Tyyppi vielä sanoi, että meillä on jämäkät, hyvät ja vahvat polvet ja kulmaukset. Jee hyvä me! Seuraavaksi meitä odottaa silmätarkki!

Tässä vielä englanniksi teille ulkomaalaisille lukijoille!

In english
Hello guys! Today I visit check official patella, heart and bite.
2yr 6months
- Veterinary certificate: good, normal teeth and correct bite.
- Official patellar luxation 0/0 (Certificate of Patellar luxation)
- Official cardiac health certificate: health, good normal heart. No murmur.

Also my sister Ariel got same results!
The orthopedist said both of the dogs have very good, strong, robust knees and angles as for Italian greyhound. Also good bones. Yippeeh!

 Bambi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti